0

INKTVIS IN KNOFLOOKSAUS MET PEPERS

De Languedoc staat bekend om zijn vele gerechten met vis en zeevruchten. Inktvis in knoflooksaus met rode Spaanse pepers is daar een uitstekend voorbeeld van.
In de streek rond de stad Sète en het Bassin de Thau, neemt de gastronomie een bijzondere plaats in. U kunt hier heerlijk eten en genieten van de traditionele streekgerechten.

HET RECEPT VAN INKTVIS IN KNOFLOOKSAUS MET RODE PEPERS

© photothèque ADT34 - Mathilde Bavoillot

INGRediënten (voor 6 PERSONEN)

1,2 kg (pijl)inktvis
3 tomaten
1 ei
een eetlepel tomatenpuree
een groot glas witte wijn
een klein glaasje cognac
2 teentjes knoflook
2 uien
een stukje sinaasappelschil
een vogeltongpepertje, of een andere pittige peper
een bosje kruiden (tijm, laurier, rozemarijn, oregano...)

BEREIDING:

Maak de inktvis schoon
Houd de koppen achter en snijd het witte deel van de inktvis in reepjes
Doe de inktvis in een koekenpan, zet de pan op een hoog vuur en laat het water dat de inktvissen afscheiden al roerende verdampen.

Als het water verdampt is en er alleen nog maar olie over is, de knoflook, de gesneden ui en het sinaasappelschilletje toevoegen en enkele minuten laten fruiten. Afblussen met de cognac en flamberen.
Voeg vervolgens de in grove stukken gesneden tomaten, de tomatenpuree, de witte wijn en het bosje kruiden toe.
Peper en zout toevoegen, afdekken met een deksel en ruim een uur zachtjes laten stoven.

Indien nodig een beetje water toevoegen als de saus te dik wordt.
Maak, terwijl het gerecht staat te stoven, een mayonaise met een beetje knoflook erdoor.
Bind de saus met deze knoflookmayonaise; niet al te veel verhitten om te voorkomen dat de saus gaat schiften.
Serveren met gestoomde of gekookte aardappelen of witte rijst.
Ok

Onze website gebruikt cookies om u optimaal comfort te bieden tijden het browsen op onze site en om de kwaliteit van de inhoud verder te kunnen verbeteren.
Als u meer wilt weten over cookies kunt u terecht op onze pagina over cookiebeleid.