0

PÉLARDONS MET GEKARAMELISEERDE PEER UIT DE OVEN

De pélardon is een klein kaasje met een beschermde oorsprongsbenaming, een zogenaamde AOC, dat wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De pélardon is een typisch product uit de Causses en de Cevennen.
De pélardon is bijzonder lekker in het voorjaar wanneer het gras groen en sappig is en in het najaar wanneer de geiten smullen van het zachte nazomergras dat geurt naar kastanje en hazelnoot.

HET RECEPT VAN DE PÉLARDON UIT DE OVEN

© Photothèque Hérault Tourisme

INGREDIËNTEN (VOOR 6 PERSONEN):

6 pélardons fermiers (boerengeitenkaasjes)
2 eieren
50 g paneermeel
6 halve peren op siroop
1 krop rougette de Montpellier-sla (of een andere botersla)
2 eetlepels honing uit de Cevennen
10 g suiker
3 eetlepels water
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn

BEREIDEN:

Breek en kluts de eieren.
Rol de pélardons eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pélardons aan elke kant gedurende 30 seconden. Apart houden.
Meng in een andere pan de suiker, het water en de honing. Laten karamelliseren en vervolgens de plakjes peer door de karamel halen.
Maak de sla schoon en was de blaadjes grondig.

OPDIENEN VAN HET GERECHT:

Leg de kaasjes en de in plakjes gesneden peer op een bakplaat. Bak ze 4 minuten in de oven op een temperatuur van 200 C°. Breng de sla op smaak met een dressing van één eetlepel honing, twee eetlepels olijfolie en één eetlepel balsamicoazijn en verdeel over de zes borden. Haal de pélardons en de plakjes peer uit de oven, rangschik de kaasjes en de plakjes peer op de sla.
Ok

Onze website gebruikt cookies om u optimaal comfort te bieden tijden het browsen op onze site en om de kwaliteit van de inhoud verder te kunnen verbeteren.
Als u meer wilt weten over cookies kunt u terecht op onze pagina over cookiebeleid.