0

ONZE RECEPTEN

Wie van lekker eten en drinken houdt, weet dat de smaken en karakteristieke producten van deze streek, of ze nu afkomstig zijn uit de zee of van het land, bijzonder de moeite waard zijn.
Voor elk seizoen en elke smaak is er wel een gerecht dat je doet watertanden, naar een recept uit grootmoeders keuken dat vooral laat zien dat de Hérault een streek is waar lekker eten belangrijk is: wat de Zuid-Franse keuken en gastronomie betreft is het een paradijs.
  • De Languedoc staat bekend om zijn vele gerechten met vis en zeevruchten. Inktvis in knoflooksaus met rode Spaanse pepers is daar een uitstekend voorbeeld van.

  • Ze zijn origineel, deze kleine pasteitjes uit Pézenas. Het recept, dat lange tijd geheim is gehouden, is de trots van deze "Ville d'Art et d'Histoire" (een stad van kunsthistorisch belang).

  • Wat de baguette is voor Frankrijk, is de "Tielle" voor de stad Sète. Hierbij geven wij u het recept.

  • Zoals overal in het Middellandse zee gebied is de olijf ook in de Languedoc de koningin van onze garrigue. De olijf is niet weg te denken uit onze keuken en wordt op verschillende manieren (in gerechten) verwerkt.

  • De pélardon is een klein kaasje met een beschermde oorsprongsbenaming, een zogenaamde AOC, dat wordt gemaakt van rauwe geitenmelk. De pélardon is een typisch product uit de Causses en de Cevennen

Ok

Onze website gebruikt cookies om u optimaal comfort te bieden tijden het browsen op onze site en om de kwaliteit van de inhoud verder te kunnen verbeteren.
Als u meer wilt weten over cookies kunt u terecht op onze pagina over cookiebeleid.